1.12.2021 r.Tym razem spotkaliśmy się w Studiu Dobrego Smaku, dokąd zaprosił nas pan Krzysztof Marciniak. Kuchnia (gotowanie, pieczenie, smażenie) to od 25 lat wielka pasja pana Krzysztofa, którą zechciał podzielić się z nami. Warsztaty rozpoczęliśmy od umycia rąk i ubrania się w fartuchy i czapki kucharskie. Odpowiedni strój to podstawa! Po zapoznaniu się z recepturą przystąpiliśmy do poszczególnych czynności. Nasze menu wyglądało następująco: pierogi ruskie, nuggetsy z kurczaka, jabłkowa tarta tatin z sosem angielskim. W czasie gotowania pan Krzysztof udzielał nam cennych wskazówek. Dowiedzieliśmy się między innymi, jak urozmaicić sklejanie pierogów, co trzeba dodać do ciasta, aby było elastyczne, jak przygotować chrupiącą panierkę. Czas przygotowywania posiłków umilały nam lecące w tle świąteczne piosenki. Po skończonej pracy przyszedł czas na degustację. Wszystko było przepyszne! Na zakończenie spotkania otrzymaliśmy prezenty ufundowane przez Studio Kulinarne Dobrego Smaku. Dziękujemy pięknie! Do zobaczenia na kolejnych warsztatach.