W piątek, 3 grudnia, w gorzowskim Hotelu FADO, miało miejsce wydarzenie
zwyczajnie niezwykłe. Zwyczajne, bo kolacja do takich należy, a niezwykłe, bo – choć to już
trzecie takie wydarzenie w historii Hotelu i Gorzowa – obfitujące w bardzo dużą dawkę
wszelakich atrakcji, które były nośnikiem kunsztownych zdarzeń kulinarnych, artystycznych
oraz charytatywnych. Tych ostatnich – o dużym ładunku emocjonalnym, podnoszących
temperaturę wieczornego spotkania do (niemalże) temperatury pieca martenowskiego.
Pomimo tak wysokiej temperatury wszyscy uczestnicy III Degustacyjnej Kolacji
Charytatywnej bawili się świetnie, a wartością dodaną tej zabawy były środki finansowe
pozyskane podczas licytacji dóbr wszelakich, a także z kiermaszu. Także środki ze sprzedaży
biletów wstępu przeznaczone zostały na cel, który wpisany był w fundament organizacji
powyższego przedsięwzięcia. A celem tym było wsparcie dzieci i ich rodzin z Hospicjum
Domowego dla Dzieci, a także wsparcie najuboższych podopiecznych Świetlicy „Jaskółka”
oraz zorganizowanie dla nich zimowiska. W sumie beneficjentami wydarzenia
charytatywnego jest 19 dzieci z Hospicjum Domowego dla Dzieci i 46 dzieci ze Świetlicy
„Jaskółka”.
Wszystkim uczestnikom Kolacji, darczyńcom i organizatorom składam serdeczne podziękowanie.
Bóg zapłać!
Bardziej szczegółowa relacja z tego wydarzenie ukaże się na stronie internetowej Hospicjum za kilka dni, po wszystkich podsumowaniach, rozliczeniach i po dokonaniu jego „literackiego opracowania.”
Autorką załączonego  zdjęcia jest Pani Iga Borowska – Krajnik, która dokumentowała także dwie poprzednie kolacje. Wspaniałą fotorelację obejrzą Państwo na facebook Zielononiebieski Team Fotograficzny
 Marek Lewandowski – Dyrektor Hospicjum Św. Kamila